Aktuelle artikler

Cannabis – et medikament der vokser


I de seneste fem års tid er brugen af cannabismedicin vokset eksplosivt, på trods af at cannabis er ulovligt i Danmark. Flere og flere syge bevæger sig ind på det illegale marked, i håb om at blive raske.

Sidste år åbnede tidligere overlæge på Rigshospitalet, Tina Horsted, en smerteklinik i København, hvor hun behandler med magistralt fremstillet THC-olie fra Glostrup Apotek. Hun er en længe ventet pioner inden for lægeverdenen, og mange følger hendes fremskridt med stor interesse.

Som hun gør opmærksom på, er cannabis til medicinsk behandling lovligt i Danmark. Det skal blot komme fra en læge, ligesom alt anden medicin. Hun udtaler i samme artikel: ”Jeg efterlyser mulighed for at springe over de meget konservative, og traditionelle rammer, som det danske sundhedssystem er placeret i, så vi i højere grad kan efterkomme patienternes ønsker.”

Af laborantstuderende Anton Eriksen

Læs artiklen i bladet Konspiration.

Se hvor du kan købe bladet her