Aktuelle artikler

Christiania – en ikke helt tilfældig fristad


Historiebøgerne fortæller, at en masse unge venstreorienterede hippier i sommeren 1971 besatte en tom kaserne inde midt i København, og da man fra statens side ikke lige stod og vidste, hvad man skulle gøre, eller alligevel ikke anede, hvad man skulle bruge hele området til, så lod myndighederne dem være i fred, og de unge oprettede et lille samfund som de udråbte til Fristaden Christiania d.26. september samme år.

Der er bare noget i den historie udlægning der halter.  Sandheden bag Fristadens begyndelse må nødvendigvis have været helt anderledes end man antager.

At der var noget galt med den officielle forklaring om Christianias tilblivelse gik først op for mig, da jeg på en udenlandsrejse sad og fortalte om Christiania til nogle hippier jeg havde mødt. De spurgte mig vantro om, hvordan vi havde været i stand til at besætte en kaserne?

Havde vi virkelig været stærke nok til at kunne holde stand mod hele den danske hær?

Nej dem har vi aldrig været oppe at slås med, forklarede jeg.

Så smilede hippierne forstående, klappede mig på skulderen og sagde: – Så har den danske hær altså bare overladt en kaserne til jer. Ikke sandt?

Det måtte jeg selvfølgelig give dem medhold i.

Og fra da af begyndte jeg at kigge hele historien med den “besættelse” nærmere efter i sømmene.

Af Grev Lyhne, christianit og folkets nar (gøgler)

Læs artiklen i KONSPIRATION, find din nærmeste forhandler HER.