Aktuelle artikler

”Konspirationsteori” – 50 år med betegnelsen der blev et våben


Man kunne kalde det teorien om konspirationsteorien.

Men det er ikke en teori. Det er et faktum. Og ligesom med en del andre konspirationer så involverer det CIA – i særdeleshed en kampagne i 1960’erne, som gik ud på at miskreditere dem, der stillede spørgsmålstegn ved Warren-kommissionens konklusioner omkring mordet på John F. Kennedy.

Det havde CIA held med ved at forbinde spørgsmål, der var skeptiske, med konspirationsteori.

Den er kendt som CIA rapport #1035-960. Den blev omdelt i 1967, men ikke til offentligheden, som først hørte om den i 1976 i forbindelse med en forespørgsel fra New York Times om aktindsigt under den såkaldte Freedom of Information Act. Ordren var stemplet med ’PSYCH’ (psykologisk krigsførelse) og ”skal destrueres når ikke længere brugbart” – emnet var ”Angående kritik af Warren rapporten”.

Af Craig McKee, journalist (oversat af Dorte Winkler)

Læs artiklen i KONSPIRATION, find din nærmeste forhandler HER.