Aktuelle artikler

Den 9. april: Skammens dag


I årtier kæmpede den danske historiker og forhenværende modstandsmand Jon Galster en indædt kamp for at bevise over for offentligheden, at en række navngivne danske politikere var skyldige i højforræderi. En kamp der endte med en fængselsdom i en af Danmarkshistoriens mest omtalte injuriesager.

Forløbet er enestående i dansk retshistorie, men det er de påstande den anklagede netop er blevet dømt for også. Hvis hans påstande er sande, kan de vælte regeringen og store dele af den politiske elite i Danmark. Det er derfor bydende nødvendigt for politikerne, at retten dømmer Jon Galster skyldig i injurier, så hans ry bliver ødelagt og han ikke går over i historien som Danmarks største whistleblower.

Af Thomas Andersen, historiker

Læs artiklen i KONSPIRATION, find din nærmeste forhandler HER.