Nyheder

16 år efter: 9/11-tvivlen stiger i Danmark – skepsis vokser i medier og undervisning


16 år efter 9/11 er der større tvivl om den officielle forklaring end nogensinde, her i Danmark. Siden den danske 9/11 truthbevægelse begyndte at skyde op her i landet for lidt over 10 år siden, og begyndte at videreformidle den information som mainstreampressen ignorerer eller latterliggører som konspirationsteorier, er hundredetusinder af borgere blevet informeret af alternative veje.

Flagskibet i videreformidlingen af information om 9/11, er så afgjort den danske kemiker Niels Harrit, der siden 2007 har afholdt 340 foredrag om kollapset af World Trade Center Bygning 7 (WTC7), i intet mindre end 15 forskellige lande https://www.youtube.com/watch?v=kNr7t9lpTS0 . Dertil kommer aktivistgruppen 9/11 Truth København (911truth.dk), som siden d. 11. oktober 2008 har afholdt over 50 gadeaktioner, har uddelt over 20.000 oplysnings-DVDer og over 120.000 flyers med invitationer til Niels Harrits mange foredrag. Der ud over kommer et utal af mennesker der er aktive på de sociale medier med kommentarer, videoklip m.m., og det er faktisk her at man bedst kan se, at 9/11 truthbevægelsen har momentum her i Danmark.

Eksempelvis startede KONSPIRATION en debat (læs lederen i KONSPIRATION #1 samt denne artikel: www.konspiration.nu/2017/04/26/konspiration-bruges-i-samfundsfagundervisning/ ) om undervisning i 9/11 truth her i Danmark, som Radio 24syv Morgen valgte at tage op d. 7. august 2017. Over tre timer kørte man bl.a. indslag hvor man interviewede gymnasielæreren Thomas Nørgaard, hans rektor, undervisningsministeren, KONSPIRATIONs chefredaktør m.m., og hvor der fra Radio 24syvs side af, fra start af blev taget afstand til at nogen lærere på danske undervisningsinstitutioner kunne få lov til at drage den officielle 9/11 forklaring i tvivl. Men i løbet af de tre timer blev de to journalister skolet af samtlige interviewede i, at der var brede rammer for undervisning i Danmark, og til sidst indrømmede en af journalisterne ligefrem, at han faktisk ikke vidste om Osama bin Laden stod bag 9/11, han troede bare på det han blev fortalt af andre – det var bestemt et skridt i den rigtige retning. Hør et kort uddrag fra debatten her: https://www.facebook.com/Radio24syv/videos/1789337497761652/ – hele debatten kan høres på Radio 24syvs hjemmeside.

Men også Information kom konstruktivt på banen i år, d. 27. maj trykte de artiklen, Et demokrati uden konspirationsteorier er et dødt demokrati www.information.dk/moti/2017/05/demokrati-uden-konspirationsteorier-doedt-demokrati , som på trods af en del fejl i artiklen, alligevel turde spørge om noget af det som kaldes konspirationsteori, i virkeligheden er sund magtkritik. Artiklen blev fulgt op med en debat til Ungdommens Folkemøde d. 8. september hvor KONSPIRATIONs chefredaktør deltog, som netop forsøgte at finde frem til om konspirationsteorier i virkeligheden delvist dækker over en sund magtskepsis. Og mod alle odds, så lykkedes det faktisk de tre paneldeltagere (en internet-chef hos DR og en professor i videnskabsteori, samt ovenstående) at blive enig om flere ting, bl.a. at Bjarne Corydons tur til Bilderberg 2013, salget af Dong og hans senere arbejde som rådgiver for McKinsey, var under alt kritik.

Vi skal selvfølgelig også nævne den historiske succeshistorie, at Danmark i 2017 fik et ny mainstreammedie som bragte 9/11 truthbevægelsens argumenter ud til folket nationalt, så de nu uden en latterliggørende journalistisk vinkling, selv kunne tage stilling til bevisbyrden. Allerede i den første udgivelse af KONSPIRATION, fra d. 19. januar, tages der fast på 9/11. Det fortsætter i anden udgivelse fra d. 19. april, men specielt i den tredje udgivelse, fra d. 22. juni, er der fokus på whistleblowers der fortæller om 9/11. Dertil kommer at KONSPIRATION er det første mainstreammedie som trykker hæftet Beyond Misinformation (Hinsides Misinformation) fra 2015, noget sted i verden. KONSPIRATIONs fjerde udgivelse, fra d. 31. august, inkluderer derfor oversættelsen af 4. kapitel, omhandlende ødelæggelsen af WTC7 www.konspiration.nu/2017/08/31/hinsides-misinformation-kap-4-oedelaeggelsen-af-wtc7/ . Bag Hinsides Misinformation står organisationenen Arkitekter og ingeniører for 9/11 Sandhed, der bakkes op af knap 3.000 arkitekter og ingeniører (der i blandt 24 danskere). Der er ingen tvivl om, at vil man vide noget om 9/11 Truth, så kommer man langt med de første fire udgivelser af KONSPIRATION.

Men det er ikke kun i Danmark at bevidstheden om 9/11-løgnen, som kastede Danmark ud i krig for 16 år siden, er stødt stigende. Sidste år på 15 årsdagen for 9/11 trykte Euro Physics News artiklen, 15 years later: On The Physics of High-Rise Building Collapses www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf , og med mere end 500.000 downloads blev det til den mest læste online fysik-artikel nogensinde. Dertil kommer at NIST-whistlebloweren Peter Ketcham stod frem med et læserbrev i den efterfølgende udgave af Euro Physics News, et læserbrev han senere uddybdede i denne video https://www.youtube.com/watch?v=GvAv-114bwM . Sidst men ikke mindst, har vi netop set offentliggørelsen af et to år langt canadisk universitetsstudium her d. 7. september (dansk tid), anført af Dr. Leroy Hulsey fra Universitetet i Alaska Fairbanks (UAF). Her havde man til opgave at undersøge om National Institute of Standards and Technologys (NIST) konklusion fra 2008 om at WTC7 faldt sammen på grund af brand, var korrekt. Men UAF kunne ikke bakke op om NIST, deres undersøgelser viser at der var 0% chance for at WTC7 kollapsede som følge af brand. www.konspiration.nu/2017/09/09/breaking-911-news-canadisk-universitet-fastslaar-brand-fik-ikke-wtc7-til-at-kollapse/

Vi må derfor her på 16 årsdagen for 9/11 konkludere, at vi stadig befinder os i en opadgående kurve i forhold til bevidstheden om, at det danske grundlag for at drage i krig for 16 år siden, var baseret på løgne. Desværre må vi også sande at det er lykkedes at obstruere en saglig dialog om videnskaben og sandheden om 9/11, ved notorisk at kalde alle 9/11 skeptikere for tossede konspirationsteoretikere. Men som årene er gået bliver det mere og mere tydeligt, at dem der har baseret deres forståelse af 9/11 på falske forestillinger, er dem som med næb og klør forsvarer den officielle forklaring på 9/11.