Nyheder

NASA fik hjælp af Hollywood til at forfalske månelandingerne


Som beskrevet i artiklen, Afsløring: NASA-chef under hele Apollo-programmet mente ikke at USA kunne lande på månen i 1969 (læs artiklen under ”Nyheder”, på www.Konspiration.nu), måtte amerikanerne omkring 1967 indse, at det ikke var teknisk muligt at nå til månen inden udgangen af 1960erne. Målet som JFK havde sat d. 25. maj 1961 om, at amerikanerne skulle sende en mand til månen og returnere ham sikkert igen inden årtiet var omme, var praktisk talt umuligt at indfri.

Amerikanerne, som nu havde brugt milliarder af dollars, og som gennem hele årtiet havde opskruet verdens forventningerne til at være skyhøje, bl.a. via TV, radio, aviser, tegnefilm, børnebøger, undervisningsmaterialer, Disney produktioner m.m., havde ryggen mod muren. Deres eneste alternativ, hvis de skulle kunne leve op til de store forventninger, var at forfalske månelandingerne i et studie – og det var formodentlig her, i 1967, at man gik til Hollywood for at søge hjælp.

Bedraget var muligt at udføre, bl.a. fordi satelliter havde affotograferet månen der hvor Apollo 11 forventede at lande, hvorved man genskabte en model af den del af månen, og gjorde det muligt at træne missionen. Ved at bruge optagelser fra simulatoren, havde man allerede de indledende optagelser i kassen, som et alternativ der delvist kunne indfri de opskruede forventninger som man havde skabt hos den amerikanske befolkning. Filmindustrien var allerede i 1960erne i stand til at skabe overbevisende illusioner, hvilket man bl.a. så i Stanley Kubricks film fra 1968, Rumrejsen år 2001. I denne film viste Kubrick at han mestrede den såkaldte ”front screen projection”-teknik, som gjorde det muligt at splejse et baggrundsbillede sammen med forkulisser, der kunne skabe en kunstig dybde i filmbilledet. Det er bl.a. brugen af ”front screen projection”-teknikken på alle NASAs billeder og film fra Apollo 11-17 (-13) missionernes ”månelandinger”, som er med til at afsløre at de er studieproduceret.

Bill Kaysing, tidl. ansat hos Rocketdyne, som byggede motorerne til de raketter der blev brugt i Apollo-programmet, udgav allerede fire år efter Apollo-missionerne (1969-1972), den første kritiske bog om månelandingerne. I 1976 udgav han bogen, We Never Went To The Moon – America´s Thirty Billion Dollar Swindle, hvor I han opremsede en lang række grunde til, at det var umuligt at der var landet mennesker på månen. I denne bog hævdede Kaysing, at månelandingsoptagelserne var filmet på et hemmeligt NASA-område. Få år senere udkom en lignende bog, NASA Mooned America, af den uafhængige researcher, Ralph René. I denne bog fremhævede René, at det ville have været umuligt at krydse Van Allen Bælterne. Van Allen Bælterne er to radioaktive bælter som omkredser jorden, opkaldt efter manden der opdagede dem, astrofysikeren James Van Allen. Van Allen Bælterne blev opdaget i 1958 via en geigertæller ombord på satelliten Explorer 1, og de befinder sig i en højde af ca. 1.600-40.000 km fra jordens overflade.

Gennem tiden er tilslutningen til teorierne om at amerikanerne forfalskede månelandinger tiltaget, ikke mindst grundet internettet har teorierne spredt sig over hele verden. Før internettet var det besværligt at skaffe sig adgang til de billede NASA påstod stammede fra månen, men nu kan dem der har lyst gå ind på hjemmesiden (tryk på “Apollo Image Gallery”), og se alle billederne i høj opløsning. Der ud over er alle filmoptagelserne fra Apollo-missionerne udgivet på DVD via Spacecraft Films, hvilket har gjort det meget nemmere for dem der ønsker at undersøge missionerne, at få adgang til månelandingsmaterialerne. Og det er bl.a. på denne måde, ved at uafhængige researchere har gennemgået NASAs film og billeder, at vi nu kan bevise at både fotos og videooptagelser der påstås at være fra månen, i virkeligheden er fremstillet i et studie.

Men allerede før internettet ændrede vores verden til et informationssamfund, var der udbredt interesse for teorierne om de forfalskede månelandinger. I 1979, 10 år efter den første angivelige månelanding, udkom filmen Capricorn One (Se filmen på Youtube: ). Filmen fortalte historien om en forfalsket mission til Mars, men på trods af at missionen i filmen gik til Mars, så var referencerne til NASAs angivelige månelandinger tydelige. ”Ville du blive overrasket over at finde ud af, at det største øjeblik i historien, måske slet ikke skete?”, lød filmens slogan. Og en producent bag filmen lagde da heller ikke skjul på at han mente, at hvis NASA ønskede at forfalske månelandingerne, så var det muligt for dem at gøre det. Han uddybede ved at svare, at hvis de kunne skabe filmen Capricorn One for 4 mil. dollars, så var det også muligt for NASAs nærmest uendelige budget, at skabe en overbevisende illussion om at de havde været på månen.

I september 2018 udkom Massimo Mazzuccos længe ventede månelandingsfilm, American Moon, på engelsk. Hvis du ønsker at vide mere om månelandingerne, og at få en plausibel forklaring på hvordan NASA forfalskede månelandingerne, så er American Moon den helt rigtige film at se. Se på KONSPIRATION DK på Facebook, hvordan du køber en kopi af American Moon. American Moon er et afslørende mesterværk, som bør ses af alle – specielt af dem som holder fast i at USA landede på månen for snart 50 år siden… (se interview/trailer her: )

Af Josef Hanji, chefredaktør for KONSPIRATION og udd. lærer med speciale i kritisk tænkning: