Nyheder

Hvordan var det muligt at bedrage hele verden til at tro på at månelandingerne blev sendt live


Ofte spørger folk, hvorfor en af de ca. 400.000 mennesker som var ansat af NASA, ikke afslørede månelandingsbedraget – men selve præmissen i argumentet er forkert, for ingen siger at alle 400.000 mennesker behøvede at vide at månelandingerne var falske. Apollo-opgaverne var delt i mellem tusinder af forskellige firmaer, fordelt over hele USA, som arbejdede uafhængigt af hinanden. Apollos landingsfartøj blev bygget af Grumman Aircraft på Long Island, rumdragterne blev udviklet af ILC i Delaware, Boing byggede Lunar Roveren (månebilen) i staten Washington, McDonnell Douglas byggede Saturn 5 raketten i Californien, General Motors lavede brændstoftankene til Apollos kommandosektion i Indiana o.s.v. Ca. 90% af arbejdet med Apollomissionerne var fordelt på omkring 20.000 forskellige amerikanske firmaer, så forståelsen af at alle de ansatte skulle have kendskab til de forfalskede månelandinger for at bedraget kunne lade sig gøre, giver ikke mening. Når en fodboldspiller beslutter sig for at tage i mod penge for at tabe en kamp, informerer denne heller ikke sine holdkammerater før kampen. Fodboldspilleren handler alene, og de sidste denne ville informere er i virkeligheden holdkammeraterne.

Et eksempel på dette, er den såkaldte Folkevognsskandale. I 2015 blev det afsløret, at Volkswagen havde bedraget hele verden, ved at sælge biler med motorer der havde overskredet de regulative bestemmelser. Men det betyder ikke at alle de 600.000 mennesker der arbejdede for Volkswagen, var informeret om det bedrag som foregik, Alt hvad bedraget behøvede var en lille udvalgt gruppe af chefer og teknikkere, det var slet ikke nødvendigt at informerede alle andre ansatte i Volkswagen om hvad der foregik.

Så i forhold til Apollo-missionerne, var alt der var behov for derfor, en lille gruppe af NASAs top-chefer, som besluttede sig for at forfalske månelandingerne, i mens alle andre ansatte troede på at månelandingerne var virkelige. I stedet for at informere alle NASA-ansatte, var det langt mere nødvendigt at tage kontrol over det TV-signal som skulle modtages på jorden. Officielt blev de første liveoptagelser fra månelandingen sendt direkte fra månen til jorden, hvorefter månelandingsoptagelserne blev sendt ud til TV-selskaber over resten af verden. Men hvis de samme månelandinger først var blevet optaget i et studie, og disse optagelser så efterfølgende blev genudsendt fra en satellit eller lign, ville de første mennesker som blev snydt, være NASAs egne teknikkere som fulgte månelandingerne fra Houston Space Center – og med dem, ville resten af verden ligeledes blive bedraget…

Du kan med fordel læse de tre tidligere artikler, i denne kommende række artikler, som vil kunne hjælpe dig med at forstå at NASAs månelandinger var et bedrag. Læs artiklerne på vores hjemmeside, , under Nyheder.

1) Afsløring: NASA-chef under hele Apollo-programmet mente ikke at USA kunne lande på månen i 1969, fra d. 14. november 2018. 2) NASA fik hjælp af Hollywood til at forfalske månelandingerne, fra d. 7. december 2018 3) Hvorfor russerne ikke afslørede NASAs falske månelandinger, fra d. 10. december 2018

Artiklerne er overvejende baseret på den nye italenske dokumentarfilm, American Moon, som udkom på engelsk i september 2018. Kan du ikke vente på artiklerne bliver færdigskrevet, kan du købe American Moon på USB-stick til kun 120 kr., ved at skrive en besked til Facebook-siden, Konspiration DK, så du selv kan vurdere den fremlagte bevisbyrde i filmen.

Af Josef Hanji, chefredaktør for KONSPIRATION og udd. lærer med speciale i kritisk tænkning.